Een vakantieverblijf in het hart van de WesthoekDe Westhoek is een regio in België en Frankrijk, ze omvatten de volgende gebieden:
  • de West-Vlaamse arrondissementen Veurne, Ieper en Diksmuide met als voornaamste gemeenten:  Ieper, Poperinge,  Langemark-Poelkapelle, Alveringem, Veurne en Diksmuide...
  • het arrondissement Duinkerke is de Franse Westhoek, waaronder Hondschoote, Hazebroek ,Dunkerque, Ghyvelde, ...


De drie Belgische kustgemeenten De Panne, Koksijde en Nieuwpoort worden wel vaak als een aparte toeristische streek beschouwd en hier spreekt men dan over de Westkust.


De staatsgrens die de Westhoek in 2 delen scheidt, noemt men in de volksmond 'de schreve', om aan te geven dat de staatkundige grens geen culturele of taalkundige grens is. 


Doorheen de Westhoek stroomt de rivier de IJzer die uitmond in de Noordzee te Nieuwpoort. Het Belgisch gebied ten westen ervan wordt "Bachten de Kupe" genoemd.De Westhoek is een zeer afwisselend gebied waarin men beboste heuvelruggen tegenkomt, maar eveneens uitgestrekte vlakke polders, prachtige duinen gebieden, aantrekkelijke kustgemeenten, historische steden en vriendelijke dorpjes. In de Westhoek zijn ook heel wat sporen van  wereldoorlog I en wereldoorlog II  terug te vinden. De Westhoek is eveneens 'the place to be' voor diegenen die:  houden van culinair eten,  de Vlaamse biercultuur willen leren kennen,  kleinere festivals verkiezen, graag fietsen of graag rondtoeren met de bike of trike,   nog willen genieten van de Vlaamse muziek in de meest pittoreske caféetjes van België, .... 


THE GREAT WAR 

1914 -1918 in FLANDERS FIELDS  


While the Flemish Region is busy with improvements to memorials in the lead-up to the centenary of the First World War,...You need to book a place to stay !!

In the Hart of Flanders Fields you can rent those 2 charming holiday homes, one for 6 persons and one for 10 persons on a renovated farm :  't Knollehof  in Furnes near Ypres.No need to look further, book NOW  !!!